19 Februarie, 2018

Guvernul a aprobat modificările la Legea pensiilor: creşte vârsta de pensionare a femeilor!

Vârsta standard de pensionare va fi de 65 de ani atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern în şedinţa din 4 decembrie.

Potrivit Guvernului, “această măsură urmează recomandarea de ţară transmisă de către Comisia Europeană”. Mai precis, măsura se impune deoarece populaţia îmbrătrânită a ţării noastre afectează sustenabilitatea financiară a sistemului public de pensii.

În prezent, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi.

Proiectul de lege (forma lansată în dezbatere publică – fişier PDF) prevede că această creştere va fi făcută eşalonat. Eşalonarea propusă este accesibilă aici (PDF).

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare.

Surse: Guvernul României, Ministerul Muncii / Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu