Guvernul a aprobat Hotărârea privind înființarea Spitalului Public al Sectorului 6 din București, situat pe Bulevardul Timișoara nr. 101E. Aceasta reprezintă primul spital public generalist construit în sectorul 6 și în București în ultimii 34 de ani.

Proiectul, cu un buget estimat la 145,8 milioane de euro, este finanțat parțial printr-un împrumut de 72,9 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, cu sprijinul Invest EU. Contractul de finanțare a fost semnat pe 31 mai 2024, iar restul fondurilor provin din surse europene, bugetul local și cel de stat.

Construcția, estimată să dureze trei ani, va aduce un spital modern cu 307 paturi (257 pentru spitalizare continuă și 50 pentru spitalizare de zi), 10 secții diferite și 8 săli de operații. Clădirea va avea subsol, parter, un etaj și patru etaje retrase, cu o suprafață de 30.416,19 mp, inclusiv o parcare cu cel puțin 365 de locuri.

Spitalul va funcționa autonom financiar, oferind servicii medicale de calitate și minimizând riscul infecțiilor nosocomiale. De asemenea, va fi construit după principii moderne și sustenabile, respectând exigențele clădirilor cu consum energetic aproape zero.

Vezi aici Hotărârea nr. 604/2024

Vez aici alte articole despre înființarea Spitalului Public al Sectorului 6

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here