Premierul Viorica Dăncila a anunţat la începutul şedinţei de Guvern din 8 iunie că, începând de luni, persoanele fizice vor putea achita taxele şi impozitele datorate către Fisc şi prin unităţile CEC Bank. Însă trebuie reţinut că măsura este valabilă doar în cazul contribuabililor înregistraţi în SPV.

“Până la sfârşitul acestui an, CEC Bank nu va percepe niciun comision. Este vorba despre taxe datorate de persoane fizice, indiferent dacă acestea au sau nu au cont la CEC. Şi taxele de paşaport se pot plăti la aceeaşi CEC Bank, în aceleaşi condiţii, prin intermediul celor peste 1.000 de unităţi.”, a mai adăugat prim-ministrul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a revenit asupra acestui subiect la finalul ședinței Executivului, menţionând că nu este vorba despre un act normativ care reglementează această măsură:

“S-a stabilit între Ministerul Finanţelor şi CEC, este hotărârea luată şi se aplică, ca prin unităţile CEC persoanele fizice să poată plăti obligaţiile către ANAF. Dar este un amănunt ce trebuie precizat – este vorba despre acele persoanele care sunt deja înregistrate în Spaţiul Privat Virtual, pentru ca şi cei de la CEC să poată verifica exact ce obligaţii de plată au.” Aşadar, persoanele fizice trebuie să fie deja înregistrate în SPV înainte de a se duce la unităţile CEC Bank pentru efectuarea plăţii.

Reţeaua unităţilor CEC Bank poate fi consultată aici, prin selectarea sucursalei sau judeţului, unde veţi regăsi adresa, datele de contact şi programul unităţii alese.

Sursa: Guvernul României

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here