Prin ordinul Ministerului economiei nr. 1008/2021 a fost reglementat modul în care sunt eligibili operatorii din domeniul horeca pentru a beneficia de granturile reprezentând ajutor de stat, conform OUG nr. 224/2020.

Potrivit procedurii, operatorul economic ce solicită granturile trebuia să dețină autorizațiile de funcționare, respectiv trebuia să aibă autorizate la Registrul Comerțului codurile CAEN prevăzute în prezenta procedură.

Iar cea mai recentă modificare privind ajutorul covid pentru HORECA a fost adusă prin Ordinul 1.015/2021 care elimina prevederea ce obliga operatorul economic ce solicită granturile să dețină autorizațiile de funcționare de la Registrul Comerțului. Firmele nu mai  trebuie să aibă autorizate la Registrul Comerțului codurile CAEN prevăzute în prezenta procedură.  Verificarea codului sau a codurilor CAEN se va face automat.

Amintim că, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei “Horeca” prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Formularul electronic de înscriere în cadrul “schemei Horeca” va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro ÎNCEPÂND DE MARȚI, 29 IUNIE 2021, ora 10.00.

Formularul de înscriere va rămâne activ timp de 10 zile lucrătoare de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv LUNI 12 IULIE 2021, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here