Grupul Google pregăteşte lansarea YouTube România, eveniment aşteptat cu mare interes, în primul rând de compozitorii români. În baza unui contract semnat, pe 6 martie, între Google Ireland Limited şi UCMR-ADA, compozitorii vor primi bani pentru videoclipurile încărcate pe site.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori şi textieri de muzică, şi-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o „Autorizaţie licenţă neexclusivă de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul YouTube.

„Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obţinut pentru membrii săi dreptul de a colecta remuneraţii, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming„, se spune în anunţul UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor îşi atenţionează membrii că „data intrării în vigoare a autorizaţiei-licenţă neexclusivă este data lansării platformei YouTube-România”. „Această dată este stabilită de partenerii noştri de la Google, iar modalitatea de comunicare către public va fi, cu siguranţă, una de impact mediatic”, precizează UCMR-ADA.

Sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here