22 Iulie, 2019

Ghidul Cardului European de Sănătate e disponibil pentru smartphone-uri. De unde îl poţi descărca?

Utilizatorii de telefoane inteligente (smartphone-uri) pot descărca gratuit ghidul de utilizare a cardului european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) de pe App Store, Google Play şi Windows Phone Store.

Ghidul este o aplicaţie disponibilă în 24 de limbi şi este util celor care călătoresc prin Europa. Acesta include următoarele:

• informaţii generale cu privire la card;
 numere telefonice de urgenţă;
 tratamente acoperite de asigurare şi costuri;
• modalităţi de solicitare a rambursării costurilor;
• contacte utile în cazul pierderii cardului.

DE UNDE POT DESCĂRCA APLICAŢIA?

Aplicaţia numită “European Health Insurance Card” poate fi descărcată din App Store (pentru iPhone-uri), Google Play (pentru telefoanele cu sistem de operare Android) şi Windows Phone Store (pentru telefoanele cu sistem de operare Windows Phone).

CE ESTE CEASS?

Cu ajutorul cardului european de asigurări sociale de sănătate poţi beneficia (la nevoie) de servicii medicale pe durata şederii în oricare stat membru al Uniunii Europene, dar şi în Islanda, Liechtenstein, Norvegia sau Elveţia.

Cardul este eliberat gratuit de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Poţi consulta AICI procedura de obţinere a acestuia.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu