Franța plănuiește ca până în 2040 să nu mai aibă nicio mașină poluantă pe teritoriul statului său. 

Prin declarația făcută astăzi de către oficialul francez s-a încercat punerea în plan principal a seriozității arătate față de Acordul de la Paris. Totodată s-au dezvăluit și mai multe măsuri care să facă din Franța o țară cu un coeficient mic de poluare. 

Anunțul a fost făcut de către Nicolas Hulot, ministrul tranziției ecologice. Ținta anunțată de acesta vine doar la câteva zile după ce Volvo a anunțat că va produce doar mașini hibride și electrice din 2019. 

Nicolas Hulot a mai spus și că familiile cu un venit mic vor primi din partea statului o primă „suficient de mare” pentru a-și schimba la timp autovehiculul poluant cu unul electric.

În același timp, Franța renunță și la cărbune pentru a produce electricitate până în 2022 și va ivesti 4 miliarde de euro în producția de energie alternativă (solară, eoliană).

Hulot a mai spus și că își dorește să mențină Franța în vârful celor care luptă să salveze planeta de la încălzirea globală, conform Independent

Franța este a treia țară europeană care face anunțul interzicerii autovehiculelor poluante pe teritoriul său, după ce Olanda și Norvegia și-au dezvăluit planurile de a interzice mașinile cu combustie internă.

Germania și India se alătură țărilor care promovează asemenea măsuri și vor să introducă măsuri care să sprijine industria eco. 

Ai nevoie de Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau MOBI apăsând AICI
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here