Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, a decis, recent, irevocabil, ca fostul procuror sef adjunct al PNA, actual DNA, Horia Adrian Miclescu, nu a fost colaborator sau lucrator al fostei Securitati. Mai mult, actele depuse la instanta de CNSAS s-au demonstrat a fi din dosarul de urmarit al lui Miclescu. Astfel, instanta suprema a intors o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti, prin care se admisese cererea CNSAS, de declarare ca si colaborator al fostei Securitati a lui Adrian Horia Miclescu. In fata judecatorilor supremi au depus marturie sora si cumnatul fostului procuror sef adjunct al PNA, care au recunoscut ca toata familia le-a fost urmarita de Securitate, pentru ca existau membri ai familiei care apartineau miscarii transcedentale si pentru ca aveau un unchi care facea plangeri peste plangeri la Militie, din diverse motive. Verificarea lui Miclescu de catre CNSAS a fost inceputa la ordinul fostului ministru al Justitie, Monica Macovei.

CAB a decis ca Miclescu a fost colaborator in baza actelor din dosarul lui de urmarit de Securitate!

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 11 mai 2011, sa respinga solicitarile lui Miclescu si sa admita cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), constatand astfel calitatea de colaborator al Securitatii a fostului adjunct de la Parchetul National Anticoruptie (PNA). Horia Adrian Miclescu declara, in momentul in care CNSAS a introdus actiunea in instanta, ca documentele depuse de institutie fac parte din dosarul sau de urmarit de Securitate, nu din cel de colaborator, care nu a existat niciodata. Potrivit lui Miclescu, citat de Mediafax, „actiunea CNSAS este nefondata. Nu sunt note informative, este vorba despre dosarul de urmarire informativa, am avut doua dosare de urmarire”. Conform avocatului Miclescu, actiunea impotriva sa a fost pornita la ordinul fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, in februarie 2005, ca atunci nu a fost instiintat despre inceperea verificarii, iar CNSAS a reinceput cercetarile in 2008. Horia Adrian Miclescu a demisionat din functia de procuror sef adjunct al PNA in august 2005, cand ministrul Justitiei de la acea data, Monica Macovei, a cerut CSM destituirea conducerii institutiei. La cererea fostului ministru, 11 procurori din fostul PNA au fost revocati iar Miclescu s-a pensionat in 23 martie 2009, devenind avocat.

Rudele avocatului Miclescu au dat declaratii in care au recunoscut ca acesta a fost urmarit ani de zile de Securitate

Cumnatul lui Miclescu, Nicolae Licaret, a dat o declaratie autentificata la notar in care a precizat ca a fost exclus din PCR din cauza apartenentei sale la „miscarea spirituala denumita meditatia transcedentala”, care era de notorietate inca din anul 1982. De asemenea, Licaret a precizat ca “in anul 1986, cumnatul meu Miclescu Adrian Horia venind in vizita la domiciliul meu si al surorii sale, mi-a relatat ca in luna iunie 1986 a fost convocat la Securitatea Bucuresti de un maior pe nume Anita sau Anitei, care l-a interogat in legatura cu situatia mea si a sotiei mele privind meditatia transcedentala, corespondenta cu cetatenii straini a soacrei mele Miclescu Stela, care insa era decedata din 1984, relatiile sale cu numitul Ionescu Gheorghe, fratele vitreg al tatalui sau. Cumnatul meu mi-a spus ca Ionescu Gheorghe l-a denuntat in repetate randuri la Securitate si Militie. (…) Stiu si era notoriu faptul ca Miclescu Horia Adrian nu a fost primit in Procuratura Bucuresti timp de peste 2 ani, 1985-1987, in pofida unor demersuri repetate, exclusiv datorita problemelor mele si ale sotiei mele ca urmare a meditatiei transcedentale. (…) Afirm cu toata taria, cunoscand cu exactitate acest lucru, ca nu a existat niciun fel de influenta negativa din partea cumnatului meu in problemele pe care le-am mentionat si cu atat mai putin vreun denunt/informare din partea sa la Securitate. (…)”

*Continuarea materialului poate fi citita aici:

http://www.luju.ro/magistrati/instante/fostul-procuror-sef-adjunct-al-pna-horia-adrian-miclescu-nu-a-fost-colaborator-al-fostei-securitati-actele-in-baza-carora-cnsas-cerea-constatarea-calitatii-de-colaborator-proveneau-din-dosarul-de-urmarit-de-securitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here