Ordinul nr. 90/2022 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 470/2021 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale” a fost publicat în Monitorul Oficial

Conform Referatului de aprobare, prin Ordonanta Guvernului nr.8/2021, a fost completat 105 alin. (2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, prin introducerea unei noi categorii de venit din activitati agricole pentru care venitul anual se determina pe baza de norme de venit, respectiv categoria “Plante furajere”.

Avand in vedere modificarea legislativa mentionata, a fost necesara completarea tabelului “Produse vegetale” din “Anexa nr…..privind calcularea venitului net anual impozabil din activitati agricole, impuse pe baza de norme de venit, la nivelul asocierii fara personalitate juridica” la formularul 204, cu noua categorie de venit.

Totodata, au fost actualizate  instruciunile de completare a formularului 204 „Declaraţie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale”.

Formularul prevăzut la art. I pct. 1 se utilizează pentru declararea veniturilor realizate începând cu anul 2022, de asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here