După ce s-a anunţat că fondurile pentru programul “Prima casă” se vor epuiza, cel mai probabil, în maximum trei luni, autorităţile anunţă că sunt şanse ca acestea să fie suplimentate, scrie Mediafax.
Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Şaramet, a declarat că o decizie în acest sens va fi luată în următoarele săptămâni.
Se are în vedere (suplimentarea fondurilor – n.a.). Fac precizarea că cel puţin până la mijlocul lunii septembrie, poate chiar octombrie, actualele sume sunt valide şi funcţionale, dar sunt discuţii avansate cu Ministerul Finanţelor pentru a se suplimenta acest program. (…) Că va fi de 100 de milioane, 200 de milioane sau 400 de milioane, nu vă pot da această precizare, dar sunt analize şi, după ştiinţa mea, în maximum o săptămână-două se va lua o decizie în acest sens, a declarat Aurel Şaramet.
Fondurile alocate iniţial pentru ediţia din acest an a programului “Prima casă” sunt de 490 de milioane de euro. În prezent, mai sunt disponibile fonduri de 300 de milioane de euro.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here