Au fost toate Cererile de înscriere în programul IMM INVEST ROMANIA, înregistrate până la data de 04.05.2020. Un număr de 20.139 de solicitări au fost transmise către cele 22 de bănci partenere, pentru a fi analizate în vederea obţinerii acordului de finanţare, transmite  Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) 

„Echipa FNGCIMM a procesat toate cererile înscrise în programul IMM Invest până la data de 03.05.2020. În urma unei mobilizari fara precedent, in care au fost implicati toţi angajatii FNGCIMM, au fost analizate 47.896 cereri formulate de un număr de 37.089 IMM-uri înregistrate în aplicatia www.imminvest.ro, iar un numar de 20.139 de solicitari au fost transmise către cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate în vederea obţinerii acordului de finanţare” se anunţă în comunicat.

Conform sursei citate, au fost primite mii de mesaje de la IMM–uri care au solicitat suportul echipei de consiliere pentru a afla modalitatea de accesare a programului şi s-au cerut clarificări sau sprijin în depaşirea unor dificultăţi apărute în procesul de înscriere.

„Ne-am străduit să răspundem în timpul cel mai scurt şi sa oferim servicii de consiliere si asistenta permanentă. Activitatea extrem de intensă si sustinută din ultimele şase zile, ne-a permis sa respectăm promisiunea făcută fiecarui IMM, ca în termen de maxim 72 de ore, sa realizăm analiza de eligibilitate a oricărei solicitări”, mai spun reprezentanţii FNGCIMM

“Suntem convinsi ca determinarea si implicarea cu care Guvernul României a demarat programul IMM INVEST, daruirea colegilor mei, creativitatea si operativitatea cu care am gasit solutii pentru a asigura un grad cat mai mare de accesibilitate si o implementare cat mai rapida a programului, ii vor anima in egala masura pe beneficiarii nostri si pe partenerii bancari. Proiectele finantate prin cea mai amplă și complexă schemă de creditare, garantare și ajutor de stat destinată IMM-urilor implementată vreodată în România, fie din fonduri Guvernamentale sau Europene, va genera un efect semnificativ in economie prin infuzia imediata de lichiditate în ecosistemul de afaceri si foarte important, va consolida relatia de parteneriat intre antreprenori – FNGCIMM si finantatori, iar creditarea garantata va devini, speram, o modalitate fireasca de dezvoltare a companiilor in mediul de afaceri romanesc.” a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

Din cele 53.190 de cereri introduse în aplicatie de la demararea programului IMM INVEST ROMANIA, au fost analizate un numar de 47.896 cereri (reprezentand 90% din total cereri), formulate de un nr. de 37.089 IMM-uri înregistrate în aplicatia www.imminvest.ro, un numar de 20.139 de solicitari au fost transmise la banca (43,56%), pentru un număr de aproximativ 26.000 de cereri au fost necesare clarificări, iar un numar de 49 de solicitări au fost respinse, motivul fiind că nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. Un număr de 4.519 de cereri (8,7%) urmează să fie luate în analiza.

Aplicatia programului IMM INVEST ROMANIA va ramane deschisa pana 31.12.2020, având un plafon alocat de 15 miliarde de lei.

Potenţialii beneficiari sunt invitaţi sa consulte Ghidul de completare a cererii online si sa vizualizeze MODELELE DE COMPLETARE A DIFERITELOR TIPURI DE DECLARATII IMM, inainte sa demareze procedura de inscriere. Iar pentru intrebari sau semnalarea eventualelor dificultati intampinate in procesul de inscriere in aplicatie, cetăţenii pot scrie pe adresa de email imminvest@fngcimm.ro. 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here