Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus azi într-o intervenție la Radio România că statul va prelungi plata șomajului tehnic și după 15 mai, când expiră starea de urgență,dar că va fi doar pentru anumite de categorii de personal, afectate direct de criză, iar ajutorul va fi mai mic.

“Plata de către stat a șomajului tehnic va fi prelungită pentru anumite categorii și după 15 mai. Nu știu care va fi cuantumul. Dacă va fi mai mic. Acolo e o decizie politică. Probabil nu va fi în același cuantum”, a spus ministrul Florin Cîțu.

Între altele, el a subliniat că anul acesta nu va fi vorba despre nicio scădere de taxe și a și argumentatcu faptul că deja statul român are o problemă cu veniturile luate din economie . “Dacă aș reduce taxe, am avea probleme pe termen lung cu veniturile. Nu vom umbla la taxe pentru că deja avem o problemă cu veniturile și am avea probleme pe termen lung. Să creștem, ar fi o sinucidere economică’, a spus Cîțu.

Șomajul tehnic pe durata reducerii sau a întreruperii temporare a activității unei companii pentru motive economice, tehnologice sau similare, angajații vor beneficia de o indemnizație de 75% din salariul de bază corespunzător jobului pe care îl ocupă. Valoarea indemnizației de șomaj însă nu poate depăși 75% din salariul mediu brut pe economie. Pentru obținerea șomajului tehnic trebuie depuse următoarele documente la ANOFM, în format electronic:  De către angajatori: Cerere semnată și datată de către angajator și Declarație pe propria răspundere și listă angajați aflați în șomaj tehnic.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here