Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF)  a publicat un proiect de ordin pentru aprobarea unor formulare de declaraţii informative prin care intervine asupra modelului următoarelor trei formulare fiscale:

    • declaraţia 392 A “Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul….”;
    • declaraţia 392 B “Declaraţia informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul….”;
    • declaraţia 393 “Declaraţia informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul….”.

Forma actuală

(OPANAF 1081/20122)

Forma propusă cu modificări

(proiect ANAF)

Formular 392A

Formular 392A

Formular 392B

Formular 392B

Formular 393

Formular 393

 
formnouSunt propuse noi variante şi pentru :

Potrivit referatului de aprobare conex propunerii legislative, modificările acestor declaraţii vin ca urmare a schimbărilor aduse normelor metodologice de aplicare a Titlului VI „Taxa pe valoarea adăugată” din Codul fiscal.

De asemenea, de la  1 ianuarie 2014, se vor utiliza noile sigle, inclusiv pe formularele de declaraţii fiscale, potrivit OPANAF nr. 3504/2013.

Proiectul de act normativ prin care se aprobă formularele de declaraţii informative care urmează a fi depuse pentru transmiterea informaţiilor aferente anului 2013 poate fi consultat integral AICI.

Sursa: ANAF

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here