Fiscul a elaborat un comunicat de presă în acest sens, după ce ieri, 19 iunie 2013, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti a primit numeroase sesizări cu privire la instituirea unor popriri asupra disponibilităţilor băneşti pe care anumite societăţi le au în conturile deschise la unităţile bancare.
În urma verificările efectuate de ANAF, a rezultat că aceste adrese de înfiinţare a popririlor nu respecta modelul stabilit prin ordine ale Ministerului Finantelor Publice şi ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Aceste adrese sunt caracterizate prin următoarele elemente comune:
- sunt aferente dosarului de executare M4457811;
- numărul documentului (adresa de înfiinţare a popririi) este 3449/10.06.2013;
- beneficiarul sumelor rezultate prin poprire este Trezoreria Sector 1.
ANAF recomandă ca cei care se regăsesc în situaţia descrisă (societăţi comerciale şi unităţi bancare) să solicite, în regim de urgenţă, verificarea autenticităţii adreselor de înfiinţare a popririlor asupra disponibilităţilor băneşti, conform procedurilor prevazute de Codul fiscal.
Aspectele legislative referitoare la poprire sunt reglementate în Codul de procedură fiscală, art. 149 - 150 şi pot fi consultate pe Lege5.ro, noul serviciu online de documentare legislativă realizat de Indaco Systems.