Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat lansarea unui nou serviciu pentru contribuabili – “Acces date prin SMS”, prin care persoanele interesate pot obţine informaţii publice despre un anumit agent economic, transmiţând un mesaj text prin SMS. Serviciul este operaţional începând din 30 aprilie 2013, iar procedura pentru serviciul „Acces date prin SMS” a fost aprobată prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 504/2013.

Contribuabilii interesaţi pot să obţină informaţii publice despre un anumit agent economic, transmiţând un mesaj text prin SMS care să conţină codul de identificare fiscală al societăţii respective, la numărul 1300.

Contribuabilul va primi SMS de răspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, cu următoarele date disponibile:

– codul de identificare fiscală (exemplu: 123456);

– denumirea agentului economic (exemplu: SC XXXXX SRL);

– înregistrat/neînregistrat în scopuri de taxă pe valoare adăugată (exemplu: TVA DA/NU)

– starea de inactivitate fiscală a agentului economic (exemplu: INACTIV FISCAL  DA/NU);

– aplicarea sistemului de taxă pe valoare adăugată la încasare (exemplu: TVA ÎNCASARE DA/NU);

– cod de siguranţă stabilit de A.N.A.F. (exemplu: 123456789).

Informaţiile furnizate prin SMS sunt în concordanţă cu datele existente în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Pentru început serviciul “Acces date prin SMS” va fi disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, urmând ca în perioada următoare acesta să poată fi utilizat şi în alte reţele.

Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este în sarcina contribuabililor care solicită informaţiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileşte şi se percepe de către operatorii de telefonie mobilă. Costul nu este perceput de către  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Serviciul “Acces date prin SMS” a fost dezvoltat de A.N.A.F. cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Sursa: ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here