15 Decembrie, 2019

Firmele vor putea plăti taxele şi impozitele de pe telefonul mobil

Ministerul pentru Societate Informaţională (MSI) doreşte să extindă şi pentru firme posibilitatea plăţii, prin sistemul naţional www.ghiseul.ro, direct de pe telefonul mobil, a taxelor şi impozitelor, această opţiune fiind în prezent acordată doar persoanelor fizice.

Propunea a fost discutată în cadrul unei întâlnirii desfăşurată vineri, 28 martie, la care au participat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu.

Potrivit unui comunicat de presă emis de MSI, “Scopul întâlnirii l-a constituit finalizarea informatizării complete a sistemului de depunere online a declaraţiilor fiscale şi extinderea Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP), disponibil la www.ghiseul.ro, în vederea asigurării plăţilor online a taxelor şi impozitelor şi de către persoane juridice”.

Sursa: Mediafax.ro

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu