Senatorii vor să schimbe Legea reformei sănătăţii, pentru că investitorii mici şi mijlocii sunt grav afectaţi economic de un articol care le interzice să desfăşoare activităţi de distribuţie angro de medicamente, atâta timp cât aceleaşi firme eliberează medicamente către populaţie.

Este vorba despre art. 800, alin (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care, spun iniţiatorii acestui proiect, aduce “grave prejudicii” firmelor din domeniul comerţului cu produse farmaceutice. Mai ales că legea poate fi fentată, dar doar firmele mari îşi permit asta, prin înfiinţarea unor altor societăţi din acelaşi grup de firme, care să se ocupe cu distribuţia medicamentelor, pe lângă firmele care se ocupă cu vânzarea lor directă către populaţie.

“Perturbările serviciului public de distribuţie cu medicamente conduc la afectarea interesului public, a pieţei naţionale, prin reducerea masivă a distribuitorilor mici şi mijlocii, aceştia reprezentând o importantă categorie de actori ai pieţei. Mai mult, se urmăreşte aplicarea principiilor de legitimă concurenţă, prin cunoaşterea exactă a nevoilor populaţiei şi reglarea pieţei medicamentelor, atât sub aspectul varietăţii ofertei, adaptabilităţii acesteia, cât şi în cea ce priveşte preţul cel mai competitiv”, se susţine în expunerea de motive.

Articol unic – La articolul 800 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 652 din 28 august 2015, cu modificările ulterioare, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

“ (2) Persoanele juridice autorizate să elibereze medicamentele către populaţie pot să desfăşoare şi activitate de distribuţie angro de medicamente, cu respectarea prevederilor prezentei legi, precum şi a legislaţiei naţionale în vigoare.“

Iniţiativa legislativă se va dezbate public doar în Senat, nefiind nevoie de acceptul celor două camere pentru aprobarea modificărilor.

Ai nevoie de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here