Agenții economici care se încadrează în plata impozitului pe profit în limita de 1% ar putea opta pentru evidența contabilității simplificate, prevede un act normativ de modificare a Codului fiscal, inițiat de 24 de parlamentari de la PSD.

Proiectul legislativ este motivat de faptul că o impozitare mai simplă ajută firmele mici: “Modificarea Codului fiscal pentru reducerea fiscalității și o impozitare simplă, legată direct de cifra de afaceri, face inutilă în unele situații o contabilitate foarte elaborată ce se împarte în zeci de conturi și subconturi pentru a evidenția în final profitul, care în acest caz este legat de un singur element, cifra de afaceri. Acolo unde acționarii/asociații consideră că au nevoie de o evidență riguroasă, pot ține evidența contabilă așa cum este în prezent”, arată parlamentarii în expunerea de motive a proiectului.

Lege pentru modificarea Codului fiscal

Articol unic
“Agenții economici care se încadrează în plata impozitului pe profit de 1% din cifra de afaceri, pot opta pentru evidență contabilă simplificată”.

Proiectul legislativ este în dezbatere publică la Camera Deputaților, votul urmând a fi definitiv. În prima cameră sesizată, Senatul, proiectul de lege a fost respins.

Ai nevoie de Codul Fiscal? Îl poți obține apăsând AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here