Începând cu 16 iunie, conform Legii 406/2023, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt obligate să le ofere clienților opțiunea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate. Această reglementare asigură posibilitatea de plată cu cardul în toate punctele de vânzare, obligând comercianții să fie echipați corespunzător.

Legea nu impune în mod specific deținerea unui aparat POS tradițional, având în vedere că în prezent există soluții alternative, cum ar fi utilizarea unui telefon mobil pe post de terminal POS. Astfel, comercianții trebuie să dispună de un cont bancar în care să fie transferați banii din plățile cu cardul.

Este de așteptat ca ANAF să inițieze controale pentru a verifica dacă firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale respectă obligația de a oferi metode de plată fără numerar.

Inclusiv comercianții de legume și fructe din piețe trebuie să le ofere clienților opțiunea de a plăti altfel decât în numerar. Totuși, această măsură nu se aplică și producătorilor agricoli.

Inițial, Legea 406/2023 includea și o prevedere care interzicea angajatorilor să plătească salariile în numerar. Această prevedere a fost însă eliminată în urma unor proteste publice.

Vezi aici Legea nr. 406/2023

Vez aici alte articole despre plata cu cardul

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here