Parlamentarii vor decide dacă vor acorda firmelor o facilitate fiscală pe durata stării de urgență, mai exact, scutirea de la plata unor taxe către Camera de Comerț.

Inițiativa legislativă care va fi dezbătută prevede scutirea companiilor de plata tarifelor percepute firmelor de către Camera de Comerț pentru avizarea existenței cazului de forță majoră, pe perioada stării de urgență instituite ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Astfel, proiectul stabilește exonerarea companiilor de plata tarifelor necesare pentru avizarea de către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a existenței cazului de forță majoră și a influenței acestuia asupra executării obligațiilor comercianților.

Legea camerelor de comerţ din România nr.335/2007 se completează după cum urmează:

La articolul 4, lit.j) se completeaza si va avea următorul cuprins :

  1. j) avizează existența cazurilor de forţă majora și influența acestora asupra executării obligaţiilor comercianţilor. în cazul decretării stării de urgență, pe toată perioada acesteia, nu se percep tarife.

La articolul 28, lit.i) a alin.(2) se completeaza si va avea următorul cuprins :

  1. i) avizează, la cerere, pentru societăţile româneşti, pe bază de documentaţie, existenţa cazurilor de forţă majoră şi efectele acestora asupra executării obligaţiilor comerciale internaţionale. În cazul decretării stării de urgență, pe toată perioada acesteia, nu se percep tarife.

Pentru a intra în vigoare, modificările trebuie adoptate în plenul Camerei Deputaților, forul decizional.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here