Designerii de la GeoSpace Studio au creat un nou vehicul, ca răspuns la două dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă bicicliştii – vremea rea şi lipsa vizibilităţii în trafic, cazurile în care şoferii nu îi observă la timp pe aceştia fiin numeroase. Cu intenţia de a combate aceste două „minusuri”, a fost conceput un triciclu dotat cu o cupolă, care îi oferă utilizatorului atât vizibilitate, cât şi protecţie, acesta fiind botezat „FireFly” sau… „Licuriciul”.

În ciuda aspectului futurist care îi poate speria pe unii (sau, dimpotrivă, chiar acesta să fie punctul principal de atracţie), FireFly ar putea fi unul dintre cele mai sigure vehicule de acest gen, tocmai datorită faptului că îi permite utilizatorului să fie observat atât de pietoni, cât şi de automobilişti. 


Cupola se poate deplasa astfel încât să îi permită utilizatorului să se aşeze şi să fie protejat de ploaie sau ninsoare. Partea inferioară a acestei „prelate” este dotată cu LED-uri colorate (probabil că de aici se trage şi numele invenţiei), în timp ce cupola transparentă îi permite individului din interior să aibă o vizibilitate bună. De asemenea, FireFly este dotat şi cu două faruri pentru mersul pe timp de noapte. 


Suntem siguri că nu există persoană care nu ar fi măcar puţin impresionată de această invenţie (sperăm să nu provoace mai multe accidente, curioşii fiind prea atenţi la „ciudăţenia” care circulă pe stradă), însă GeoSpace Studio nu a anunţat nimic legat de o eventuală lansare sau alte detalii referitoare la comercializarea acestui produs.

Sursa text şi foto: gizmag.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here