17 August, 2017

România va primi 34 de milioane de euro de la CE pentru modernizarea a două poduri de cale ferată

Comisia Europeană a anunţat că a aprobat o investiţie de aproximativ 34 de milioane de euro pentru modernizarea podurilor de cale ferată de la Cernavodă şi Borcea.

Prin reabilitarea acestor două poduri aflate pe linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa este vizată modernizarea infrastructurii şi ridicarea nivelului maxim de exploatare pentru trenurile de pasageri şi cele de mărfuri.

Totalul investiţiei se ridică la o sumă de peste 50 de milioane de euro.

“Investiţia are loc în cadrul Programului de Transport cofinanţat de Uniunea Europeană: axa prioritară «Modernizarea şi dezvoltarea axei prioritare TEN-T în vederea asigurării unui sistem de transport naţional durabil, integrat în reţelele de transport europene». Uniunea Europeană va acorda 34.286.563 milioane de euro în cadrul Fondului de coeziune, totalul investiţiei ridicându-se la aproximativ 50.268.638 milioane de euro. Se preconizează că implementarea proiectului va genera aproximativ 745 de locuri de muncă”, scrie în anunţul Comisiei.

Sursa: Comisia Europeană (reprezentanţa din România)

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu