9 Decembrie, 2019

Filmele de Crăciun, de văzut în familie

Farmecul aparte al acestei perioade este întregit de producţiile cinematografice care, de-a lungul anilor, au reuşit să devină adevărate capsule temporale ce păstrează esenţa Crăciunului. Noi vă propunem câteva dintre cele mai apreciate astfel de filme, care merită să fie vizionate alături de cei dragi!

„Singur acasă” 

Seria „Home Alone” (1, 2 şi 3) a devenit de-a lungul anilor un fel de „must-see” al perioadei. Şi indiferent de câte ori l-ai văzut, îl vei vedea şi anul următor! Numeroasa familie McCallister al micuţului Kevin de 8 ani – părinţi, unchi, fraţi, surori şi veri pornesc cu mic cu mare să petreacă sărbătorile Craciunului în străinătate, la Paris, uitându-l acasă pe băieţel.Cu toate astea, micuţul nu se plictiseşte deloc, mai ales că doi hoţi plănuiesc să jefuiască locuinţa, crezând-o nelocuită. Curajosul şi inteligentul Kevin recurge la tot felul de capcane pentru a-şi apăra casa.

„O poveste de Crăciun”

Povestea clasică a lui Charles Dickens, „A Christmas Carol”, va fi eternă în spiritul sărbătorilor de iarnă, dovadă stând numeroasele ecranizări care atestă geniul simplităţii. Ebenezer Scrooge este acelaşi om rău şi zgârcit, căruia nu îi pasă de cei din jur. Totul se schimbă, însă, când este vizitat de spiritele Crăciunului din trecut, prezent şi viitor, care îi arată şi o alta faţa a lumii şi încearcă să îl convingă să îşi repare greşelile.

„Miracolul de pe strada 34”

„Miracle on 34th Street” este o poveste care reuşeşte să fascineze toate generaţiile de la prima apariţie, în 1947. Deşi este un film clasic, alb-negru şi făra efecte speciale, reînvie magia Crăciunului prin povestea simplă, potrivită şi pentru vremurile moderne pe care le trăim. Kris Kringle convinge pe toata lumea, nu numai pe micuţa Susan, că este Moş Crăciun, în ciuda piedicilor pe care i le pune directorul magazinului Macy de pe strada 34.

La aceste trei realizări cinematografice de top, mai recomandăm:

  • Expresul Polar (2004);
  • Elful (2003);
  • Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)
  • Jack Frost (1998).
Sursa foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Un comentariu

 • Răspunde
  Mihai
  decembrie 18 2013

  De fiecare data cand ma uit la singur acasa ma bufneste rasul…bune alegerri…

Scrie un comentariu