Statul ar putea acorda un sprijin financiar, în valoare de 10.000 de euro, femeilor care doresc să înceapă o afacere. Ajutorul ar urma să fie acordat de la sfârşitul acestei luni, prin programul „Femeia antreprenor”, suma totală disponibilă fiind de 500.000 de lei, conform declaraţiilor ministrului delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini.

Oficialul a declarat  vineri, la o întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Hunedoara, cu autorităţile judeţene şi locale, că la sfârşitul lunii iunie se va înregistra o premieră în mediul de afaceri, femeile cu iniţiativă putându-se adresa pentru a obţine finanţare de 10.000 de euro din partea statului, pentru a începe o afacere.

Pentru a beneficia de suma de 10.000 de euro, persoanele interesate trebuie să depună un plan de afaceri, care va fi evaluat electronic, pentru a elimina subiectivismul.

 „Femeile pot porni o afacere şi mai târziu. Sunt multe femei de 45 de ani, care nu găsesc de lucru şi sunt gata să pornescă propria afacere. Pentru că antreprenoriatul feminin este într-o rămânere în urmă, aş putea spune, faţă de potenţialul pe care-l avem, n-am mai pus limită de vârstă. Poate să-şi înceapă afacerea când doreşte. Important este să-şi facă un plan de afaceri şi va primi acei 10.000 de euro, exact ca tinerii debutanţi”, a declarat ministrul Maria Grapini, citată de Agenţia Mediafax. 

Sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, am cautat si pe site-ul Ministerului Economiei si peste tot si nu reusesc sa gasesc nici un fel de detalii in legatura cu articolul de mai sus. Doresc sa aflu unde trebuie sa ma adresez pentru a accesa acest program. Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here