Parlamentarii susţin o iniţiativă prin care Legea Famaciei nr. 266/2008 să fie modificată în privinţa înfiinţării farmaciilor comunitare la nivel de sate şi comune, după aceleaşi criterii ca cele de la oraşe, adică în funcţie de numărul populaţiei.

S-a ajuns la o „discriminare” spun senatorii, pentru că farmaciile de la oraşe sunt limitate la număr pe criteriul demografic, iar la ţară nu există acelaşi criteriu.

Menţinerea articolului 12 în forma actuală duce la discriminarea între mediul urban şi cel rural. Eliminarea criteriului demografic în rural nu a stimulat înfiinţarea de farmacii în localităţile îndepărtate, în schimb a dus la aglomerarea numărului de farmacii în localităţile mai dezvoltate şi cu un număr mai mare de locuitori.”, se argumentează în expunerea de motive a proiectului.

Iniţiatorii propun aprobarea proiectului de lege în procedură de urgenţă, prin modificarea articolului 12.

Art. 12

Alineat  (1) – Înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban şi rural se face în funcţie de numărul de locuitori, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, după cum urmează:

a) În municipiul Bucureşti, o farmacie la 3.000 de locuitori

b) În oraşele reşedinţă de judeţ, o farmacie la 3.500 de locuitori

c) În celelalte oraşe, o farmacie la 4.000 de locuitori

d) În localităţile din mediul rural, o farmacie la o populaţie de până în 3.500 de locuitori.

Proiectul legislativ a fost supus dezbaterii publice în Senat, ca primă cameră sesizată.

Ai nevoie de Legea Famaciei nr. 266/2008? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here