Ministrul Energiei a declarat că se va renunța la taxa pe soare impusă prosumatorilor pentru energia solară. Această decizie a fost luată în urma unor ample consultări și discuții cu Comisia Europeană și a fost confirmată prin publicarea unui proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Această acțiune are ca scop clarificarea legislației și eliminarea incertitudinilor care puteau afecta dezvoltarea prosumatorilor în România, a anunțat ministrul într-o publicație pe Facebook. În prezent, există peste 120.000 de prosumatori în țară, cu o capacitate totală instalată de 1500MW, depășind chiar capacitatea centralei nucleare de la Cernavodă.

Pentru restul populației, care nu produce încă propria energie, se va menține schema de sprijin prin diverse măsuri de plafonare-compensare. În plus, se va reduce costul energiei electrice și al gazelor naturale, ceea ce ar trebui să se reflecte în facturi mai mici atât pentru cetățeni, cât și pentru companiile românești.

Conform celor mai recente date publicate de Comisia Europeană, România se află pe locul patru în ceea ce privește prețul gazului și pe locul cinci în ceea ce privește prețul energiei electrice, atunci când se iau în considerare prețurile plafonate.

Vezi aici actul care reglementează taxa pe soare impusă prosumatorilor

Vezi aici ale acte notmative despre prosumatori

Vezi aici alte articole despre prosumatori

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here