Întrebarea din titlu și-au pus-o probabil și potențialii investitori străini atunci când au luat în considerare dezvoltarea unui business în România.
Care sunt oportunitățile și problemele pe care le prezintă țara noastră pentru astfel de persoane? Care sunt avantajele competitive pe care le are România față de statele din regiune? Despre toate astea, în rândurile următoare.
“Investițiile străine în România cunosc o perioadă de relansare. Un prim motiv este dat de faptul că România este parte din regiunea Central și Est Europeană, cea care a fost reconsiderată de către marii investitori și catalogată ca zonă de interes investițional. Un alt element care a ajutat la crearea unei imagini pozitive asupra investițiilor în România este însuși succesul investițiilor trecute, iar rezultatele pozitive ale României raportate în 2013, ca nivel de creștere a exporturilor și, implicit, al PIB, transformă România într-o țară de interes ridicat”, precizează Mihai Pop, Manager, M&A, Corporate Finance Department, EY România.
Specialistul consideră că și relativa stabilitate a României, comparativ cu regiunea limitrofă, este un alt atu pe care țara noastră îl are în ochii investitorilor.
(…)
» Citeşte integral articolul pe CariereOnline.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here