13 Noiembrie, 2019

Este necesară autorizarea privind securitatea la incendiu pentru un cabinet stomatologic?

Forumul LegeStart este o platformă online dedicată discuţiilor pe diverse domenii (juridic, HR&muncă, fiscalitate etc.) şi, totodată, un loc în care întrebările cititorilor pot primi răspunsuri utile de la specialişti din diverse domenii.

Astăzi, supunem atenţiei cititorilor noştri următoarea situaţie:

Întrebarea cititorului: Pentru un CMI de tip stomatologie, aflat la parterul unui bloc de locuinţe cu 4 etaje, în suprafaţă de până la 50 mp, cu un singur unit dentar şi 1 angajat,  trebuie avizare/autorizare privind securitatea la incendiu?

Răspunsul specialistului:

În această situaţie nu este nevoie să vă faceţi un plan de intervenţie/plan de evacuare în caz de situaţii de urgenţă deoarece cabinetul medical individual nu are o suprafaţă mai mare de 50 mp.

Trebuie să aveţi dosarul minim de documente pe ISU care să cuprinda tematici de instruire, instrucţiuni proprii etc. şi plan de evacuare pe nivel pentru locul de muncă.

De asemenea, mai puteţi să faceţi şi un exerciţiu de alarmare care să cuprindă utilizarea stingătoarelor, în caz de cutremur, în caz de incendiu.

Atenţie! Mesajele primite pe Forumul LegeStart sunt oferite în mod gratuit şi voluntar şi nu constituie consultanţă juridică sau de orice altă natură. Dacă decideţi să urmaţi sfaturile primite prin intermediul forumului, vă asumaţi întreaga responsabilitate. Regulamentul forumului este AICI.

Ai nevoie de  Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Un comentariu

 • Răspunde
  Dorin
  septembrie 10 2019

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi spuneti unde se afla cerintele legislative pentru care nu este bnecesara obtinerea avizului pentru securitatea de incendiu deoarece.

  Va multumesc!

Scrie un comentariu