În cursul acestei săptămâni (11 decembrie), președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a semnat legea privind noul program Erasmus+, foarte cunoscut și apreciat de tinerii europeni, forma revizuită a acestuia urmând să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2014, în toate statele membre.

Programul beneficiază de un buget de peste 14 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, sumă care va facilita realizarea studiilor şi stagiilor în străinătate pentru 4 milioane de studenți europeni.

Erasmus+ susține elevii și studenții cu vârste între 13 și 30 de ani, stagiarii, ucenicii, voluntarii, profesorii și formatorii care doresc să studieze sau chiar să organizeze programe sportive în alt stat membru. Acum, și liderii cluburilor pentru tineret și muncitorii voluntari sunt eligibili pentru fonduri de la Erasmus+.

Erasmus+ introduce garanția pentru împrumuturile pentru tineri care doresc să facă studii postuniversitare.

Programul reunește programele existente în domeniul educației și formării (Comenius, Erasmus, Erasmus Mundus, Leonardo da Vinci, Grundtvig), menținând numele acestora. Include și programul Tineret în acțiune și acoperă, pentru prima dată, sportul.

Sursa: Parlamentul European 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here