Joi, 14 iunie, Crédit Agricole S.A. a anunţat semnarea unui acord pentru achiziţionarea Emporiki Bank Romania, de la Emporiki Bank Grecia care deţine în totalitate subsidiara din România. Această operaţiune este supusă aprobării Băncii Naţionale a României.

Această preluare este ultima etapă a unui proces început în 2009, în scopul de a consolida legăturile dintre Crédit Agricole S.A. şi subsidiarele Grupului Emporiki. În ultimii trei ani, ca urmare a integrării sale progresive în Grupul Crédit Agricole S.A., Emporiki Bank Romania a preluat de la Grup reglementări referitoare la risc şi la conformitate, standarde de management, sisteme informatice, dar şi numele, acesta fiind o trimitere explicită la brandul Crédit Agricole.

Această tranzacţie intragrup, care întăreşte relaţiile dintre Emporiki Bank Romania şi Crédit Agricole Group, este total transparentă pentru clienţii săi, Emporiki Bank Romania beneficiind deja de acces la finanţare directă din partea Crédit Agricole Group.

Dupa finalizarea acestei operaţiuni, Emporiki Bank Romania va adopta numele de Crédit Agricole, odată cu sigla oficială a grupului.

Potrivit Comunicatului de presă din partea Emporiki Bank, Crédit Agricole are 54 de milioane de clienţi, 160.000 de angajaţi, 1,2 milioane de acţionari şi 6,5 milioane de acţionari cooperatişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here