21 Februarie, 2019

Elevii vor primi gratuit mere la şcoală, vor vizita ferme şi vor putea participa la concursuri tematice

Elevii vor primi mere gratuit pentru o perioadă de 85 de zile de şcolarizare, se arată într-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 800/2013, în anul şcolar 2013-2014 vor fi acordate gratuit mere în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev. Măsura face parte programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Totodată, în actul normativ sunt prevăzute şi următoarele măsuri adiacente:

• organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare;

• organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalităţi practice educative care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor şi prin activităţi de grădinărit.

La concursuri, premiile care vor fi acordate vor consta în:

premii individuale: cărţi, diplome, atlase, seturi bricolaj, coşuri cu fructe şi legume, material săditor pomicol, răsaduri de legume sau flori;

premii la nivel de unitate de învăţământ: dotare săli de curs, dotare laboratoare, materiale didactice.

Acordarea de premii în bani este interzisă.

Consiliile judeţene şi sectoarele municipiului Bucureşti vor opta, în funcţie de preferinţe şi buget, pentru măsurile adiacente pe care le vor implementa. Cel puţin una dintre măsurile adiacente trebuie pusă în aplicare.

Pentru acest an şcolar, fondurile alocate implementării programului sunt de 61.282,66 mii de lei.

În hotărârea de Guvern este totuşi specificat că în cazul în care fondurile necesare nu sunt disponibile în anul 2013, măsurile se vor aplica începând cu ianuarie 2014.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu