Am observat o tendinţă a întrebărilor cititorilor şi abonaţilor noştrii şi dorim să venim în întâmpinarea dumneavoastră cu câteva aspecte de principialitate în ceea ce priveşte impozitarea drepturilor de natură salarială şi asimilate.

Odată cu adoptarea Noului Cod Fiscal, legiuitorul a instituit o obligaţie legală de impozitare a oricărui drept de natură salarială şi asimilat acestuia, mutând, practic, posibilitatea impozitării la angajator (printr-o  cheltuială nedeductibilă) cu impozitarea (obligatorie a) acestor sume la sariat.

Legiuitorul român şi-a dat seama că e mai eficient din punct de vedere fiscal să trateze obligatoriu ca venit salarial impozabil orice drept de natură salarială, lăsând liberă deductibilitatea cheltuielii respective la nivel de angajator.

De ce această modificare de asietă din partea legiuitorului?

Vechea reglementare era laxă în privinţa acestor cheltuieli, lăsând posibilitatea angajatorului de a trata aceste cheltuieli drept nedeductibile, dar venituri neimpozabile la nivel de salariat (aşa a apărut disputa diurnelor supradimensionate etc.).

Într-adevăr, vechea reglementare era, practic, ineficientă fiscal pentru că se “impozita” cheltuiala respectivă nedeductibilă cu 16%, în timp ce, conform actualei reglementări, impozitului pe venituri din salarii i se adaugă şi contribuţiile sociale.

Totuşi, nu orice cheltuială decontată (în numele) salariatului este de natură salarială şi – implicit – venit impozabil al acestuia. Raţionamentul profesional poate face diferenţa, în sensul că o cheltuială cu salariatul efectuată conform legilor speciale poate fi nu numai deductibilă, dar şi venit neimpozabil pentru acesta.

Putem da un exemplu, de genul următor: în practică, multe companii decontează abonamente la masaj salariaţilor şi se poate considera că acestea se încadrează în liniile de mai sus dacă este o cheltuială efectuată pentru a combate anumiţi factori de risc de la nivelul locului de muncă, pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. Exemplele pot continua.

Bineînţeles că nu se poate abuza de acest raţionament profesional, existând măsuri de combatere a practicilor ilicite.

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here