Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect legislativ inițiat de guvern, prin care se simplifică procedurile de obținere a duplicatului cărții de identitate a vehiculului de la RAR.

Alte schimbări vizează cazurile de înstrăinare a mașinii, când ultimul proprietar nu transmite persoanei care a cumpărat mașina toate actele, printre care și cartea de identitate a vehiculului.

Principalele modificări sunt:
  • Eliminarea obligativității prezentării de către client a avizului autorității competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea vehiculului
  • Completarea situațiilor de emitere a unui duplicat, pentru toate cazurile în care la înstrăinarea vehiculului, ultimului proprietar nu transmite dobânditorului cartea de identitate
  • Eliminarea obligativității publicării unui anunț în Monitorul Oficial în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a vehiculului.
Art. 16 indice 1 va avea următorul cuprins:
(1) În cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărții de identitate a vehiculului ori al nerespectării dispozițiilor art. 10 alin. (5), RAR poate emite un duplicat al cărții de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului.

Art. 16 indice 2 – Abrogat.

(Art. 16 indice 2 – OG 78/2000) – Pierderea, furtul sau distrugerea cărții de identitate a vehiculului se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.

Proiectul legislativ este depus acum la Camera Deputaților, forul decizional. Până la vot însă, actul normativ este în dezbateri la comisiile de specialitate din această cameră, care își vor da avizul pentru modificările propuse, sau vor propune altele.

Ai nevoie de Ordonanța nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere și eliberarea cărții de identitate a acestora, în vederea admiterii în circulație pe drumurile publice din România? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau MOBI apăsând AICI! 
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here