21 Februarie, 2018

Dosarul preţurilor de transfer: servicii de consultanţă I.T.

Cum procedăm dacă firmelor din cadrul unui grup le sunt facturate, de către administratorul acestora, servicii de Consultanță IT, iar două din ele au pierdere.

Este foarte important să fie îndeplinite acele condiţii de formă, respectiv să existe dovada prestării serviciilor, să existe dovada faptului că acele servicii au satisfăcut niște nevoie reale şi au fost întradevăr utile.

De exemplu, în acest sens aţi putea face trimitere la faptul că persoana respectivă, persoana afiliată care prestează serviciile respective, nu este dublată de o persoană din cadrul societăţii care efectiv îndeplineşte aceleaşi funcţii, atunci putem spune că da, ar fi fost nevoie, ar fi fost necesare şi sunt utile într-adevăr.

În momentul în care apar dublări de funcţii, de exemplu există un administrator, există o persoană cu funcţia de manager general şi în acelaşi timp avem şi facturări de servicii de management, atunci este mai problematic şi pe motivul dublării serviciilor, ar putea fi considerate că nu sunt prestate în fapt, din punct de vedere al preţurilor de transfer. Pe lângă implicaţiile din punct de vedere al preţurilor de transfer, este foarte important să argumentaţi corespunzător deductibilitatea fiscală a acestor cheltuieli, să aveţi dovada prestării serviciilor respective şi să puteţi argumenta necesitatea,  să aveţi factura şi contractul de prestări servicii care ar trebui să îndeplinească toate condiţiile de formă impuse de lege.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu