Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a declarat că la baza reformei statului și a întregii societăți românești stau legile adoptate în spiritul și cu respectarea prevederilor Constituției.

Nu trebuie să uităm că la baza reformei statului și a întregii societăți românești stau legile adoptate în spiritul și cu respectarea prevederilor Constituției. În acest sens, o sarcină deosebită revine puterii legiuitoare (…), o acțiune dificilă o are și Executivul în punerea în aplicare a legilor, dar o laborioasă activitate îi revine CCR în exercitarea rolului său de garant al supremației Constituției. Cu toții (…), în considerarea principiului colaborării loiale, suntem datori să respectăm cartea noastră fundamentală, să o apărăm“, a afirmat Dorneanu, la un eveniment organizat de CCR cu prilejul Zilei Constituției României.

Citește și:

El a făcut și un scurt istoric al evoluției Legii fundamentale, subliniind rolul pe care aceasta l-a avut în societate și organizarea statului.

Citește și:

Aniversarea anuală a Constituției reprezintă, pe de o parte, dovada respectului pe care autoritățile și instituțiile publice, dar și cetățenii îl acordă, iar, pe de altă parte, se constituie într-un veritabil îndemn în apărarea și păstrarea valorilor consacrate la nivel constituțional, un îndemn cu atât mai actual cu cât Constituția, deși foarte mult invocată, înregistrează contestări“, a menționat șeful CCR, conform Agerpres.

Ai nevoie de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau .MOBI apăsând AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here