22 Septembrie, 2019

Dorneanu (CCR): La baza reformei statului și a societății stau legile adoptate cu respectarea Constituției

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a declarat că la baza reformei statului și a întregii societăți românești stau legile adoptate în spiritul și cu respectarea prevederilor Constituției.

Nu trebuie să uităm că la baza reformei statului și a întregii societăți românești stau legile adoptate în spiritul și cu respectarea prevederilor Constituției. În acest sens, o sarcină deosebită revine puterii legiuitoare (…), o acțiune dificilă o are și Executivul în punerea în aplicare a legilor, dar o laborioasă activitate îi revine CCR în exercitarea rolului său de garant al supremației Constituției. Cu toții (…), în considerarea principiului colaborării loiale, suntem datori să respectăm cartea noastră fundamentală, să o apărăm“, a afirmat Dorneanu, la un eveniment organizat de CCR cu prilejul Zilei Constituției României.

Citește și:
El a făcut și un scurt istoric al evoluției Legii fundamentale, subliniind rolul pe care aceasta l-a avut în societate și organizarea statului.


Citește și:
Aniversarea anuală a Constituției reprezintă, pe de o parte, dovada respectului pe care autoritățile și instituțiile publice, dar și cetățenii îl acordă, iar, pe de altă parte, se constituie într-un veritabil îndemn în apărarea și păstrarea valorilor consacrate la nivel constituțional, un îndemn cu atât mai actual cu cât Constituția, deși foarte mult invocată, înregistrează contestări“, a menționat șeful CCR, conform Agerpres.

Ai nevoie de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau .MOBI apăsând AICI!
comentarii

Despre autor  ⁄ Florin Amariei

Florin Amariei este un tânăr pasionat de politică, gaming și mașini. Cel mai mult îi place însă să urmărească cele mai noi schimbări legislative din țară și străinătate.

Fara comentarii

Scrie un comentariu