Toate instituțiile publice, primăriile, autoritățile locale și centrale vor avea adrese oficiale de e-mail pentru corespondență, create de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), conform unei propuneri a Guvernului.

Fiecare adresă oficială, pentru fiecare unitate administrativ-teritoarială, va fi stabilită de STS, care va configura pentru autoritățile din fiecare localitate adrese unitare, astfel încât să nu mai fie folosite adrese de gmail, yahoo, hotmail sau alte domenii.

Propunerea Guvernului este argumentată de faptul că la nivelul unităților administrativ-teritoriale nu există adrese oficiale recunoscute și utilizate într-un sistem securizat, astfel că oricând poate fi afectat regimul datelor cu caracter personal sau se pot crea confuzii, deoarece o adresă de gmail nu poate fi comparată cu o adresă care are ca domeniu o instituție publică/primărie/autoritate.

Comunicarea pe aceste adrese nou create de STS va fi considerată comunicare oficială atât pentru persoane juridce, cât și pentru cetățeni/persoane fizice, conform proiectului inițiat de Guvern. Pe de altă parte, măsura propusă ar reduce consumul de hârtie.

Inițiativa Guvernului va fi dezbătută ca proiect de lege în Parlament.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here