20 Ianuarie, 2020

Doar 9 zile libere legale în acest an

În acest an, angajaţii români beneficiază de 12 zile libere legale, însă trei dintre acestea se suprapun cu zilele de weekend, motiv pentru care se vor bucura efectiv doar de 9 zile de vacanță. În regiune, doar Polonia și Ucraina compensează zilele libere care coincid cu cele de weekend cu o altă zi, de altfel, ucrainenii fiind în top cu 18 zile libere acordate în 2014.

Cu 12 zile libere acordate în 2014, România ocupă penultima poziție în topul statelor din regiune cu cele mai multe zile libere din acest an, devansând Ungaria, unde angajații beneficiază de doar 11 zile libere în acest an. La polul opus, pe prima poziție se situează Ucraina, care acordă 18 zile libere, urmată de Slovacia, cu 15 zile libere.

„La nivel regional, este des întâlnită practica de a nu compensa zilele libere legale care se suprapun cu cele de weekend, cu alte zile din timpul săptămânii, în acestă situație fiind nu doar România, ci și Ungaria, Cehia și Slovacia. În regiune, doar Ucraina compensează integral aceste zile, în timp ce Polonia acordă compensații doar pentru zilele libere care se suprapun cu cele de sâmbătă”, a explicat Maria Cojocariu, Payroll Manager Accace.

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu