Primăria sectorului 1 a anunţat printr-un comunicat de presă că, din data de 3 septembrie, Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale îşi schimbă sediul, urmând să funcţioneze în Str. Piaţa Amzei nr. 13. 

Primăria Sectorului 1 anunţă contribuabilii din această zonă administrativă că, începând de luni, 3 septembrie 2012, activitatea Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale se va desfăşura în sediul situat în Str. Piaţa Amzei nr. 13, Sector 1.

În prezent, sediul DGITL Sector 1 se află în Str. Biserica Amzei nr. 21-23.

Punctele de încasare situate în Str. Calea Griviţei nr. 208, Str. Pajura nr. 13 şi Şos. Bucureşti-Ploieti nr. 9-13 îşi vor desfăşura în continuare activitatea în locaţiile respective.

Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie să îl piardă cu achitarea taxelor şi impozitelor locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat.

Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul: http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea “Lista conturi IBAN”.

Bucureştenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la unul din sediile instituţiei situate în: Str. Piaţa Amzei nr. 13 (începând cu data de 3 septembrie); Calea Griviţei nr. 208; Str. Pajurei nr. 13; Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1).

Pentru plata cu cardul, comisionul este zero, iar operaţiunea se poate face cu orice card – de debit sau credit – emis de către orice bancă. Plata se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar, şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei.

Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.

Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: carduri ce poartă marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here