Legea nr. 241 din 06 Noiembrie 2020 pentru modificarea alin. (1) al art. 459 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost publicată în Monitorul oficial nr. 1041 din 06 noiembrie 2020

Legea nr. 241/2020 se adresează persoanelor fizice ce dețin clădiri în proprietate la data de 31 decembrie a anului anterior, iar acestea sunt folosite atât în scop rezidențial, cât și în scopul realizării unei activități economice – scop nerezidențial. Legea intră în vigoare la 01 ianuarie 2021.

În esență, dacă cheltuielile cu utilitățile nu sunt suportate în activitatea economică, nu mai este necesară efectuarea reevaluării imobilului la 5 ani.

Legea prezumă ca punct de pornire al valorii impozitului, valoarea stabilită conform scopului rezidențial. La suprafața aferentă activității rezidențiale, impozitul se determină conform Codului fiscal.

La suprafața ce corespunde activității nerezidențiale, pornind de la valoarea aferentă utilizării rezidențiale, se va aplica cota de impozit aferentă valorii nerezidențiale, procent stabilit de Consiliul local.

Impozitul de plată se determină prin însumarea celor două valori.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here