Ministerul Educației va acorda burse de merit deținuților care fac școală în penitenciare. Un număr de 131 de deținuți din diverse penitenciare sunt eligibili pentru aceste burse, provenind din mai multe județe ale țării, inclusiv Alba, Arad, Bihor, Botoșani, Brasov, Brăila, Cluj, Dolj, Gorj, lalomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș.

Valoarea bursei de merit pentru cei care fac școală în penitenciare este de 450 lei. Conform calculelor, Ministerul va aloca lunar peste 58 de mii de lei pentru acești deținuți, ajungând la un total anual de peste 700 de mii de lei, cu condiția ca numărul lor să rămână constant

“Asigurarea dreptului la educație pe parcursul executării pedepselor privative de libertate este garantată de legislația domeniului execuțional penal, din perspectivă operațională, organizarea procesului de învățământ fiind reglementată prin documentele legislative emise de Ministerul Educației. La nivel general, colaborarea între Ministerul Educatiei și Ministerul Justiției/Administrația Națională a Penitenciarelor este formalizată prin Protocolul cu nr. 39635/18.11.2022/ANP.

La acest moment, Ministerul Educației reglementează procesul de învățământ prin trei Legi ale educației: Legea nr. 1/2011 Legea educației naționale, Legea nr. 198/2023 Legea învățământului preuniversitar, Legea nr. 199/2023 Legea învățământului superior dar și prin mai multe Ordine printre care se regăsește și Ordinul nr. 6238/2023 privind aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor”, subliniază Administrația Națională a Penitenciarelor, într-un comunicat de presă.

Vezi aici Legea educației naționale nr. 1/2011

Vezi aici Legea învățământului preuniversitar

Vezi aici Legea învățământului superior

Vezi aici Ordinul 6238/2023

Vezi aici alte articole despre burse

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here