Ordonanță de urgență nr. 227 din 30 Decembrie 2020 modifică OUG nr. 37/2020 și prelungește în anumite condiții plata ratelor către instituțiile financiare.

Ca și regulă generală, acei debitori ce nu au solicitat o suspendare a plății ratelor până în 15 iunie 2020 pentru creditele existente la data de 30 martie 2020 pot solicita amânarea ratelor pe o perioadă între o lună și nouă luni.

Noutatea constă în faptul că se poate solicita amânarea ratelor pentru creditele existente la data de 30 martie aflate în perioadă de restituire la data de 31 decembrie 2020 pentru care nu se înregistrează restanțe.

Persoanele interesate se pot adresa instituțiilor financiare cel mai târziu până în 15 martie cu solicitarea prelungirii suspendării ratelor, iar creditorul va termina documentația până în data de 31 martie 2021.

Notă: OUG nr. 227/2020 aduce doar modificări punctuale în legislația privind suspendarea plății ratelor bancare. O persoană interesată ce dorește să suspende ratele bancare trebuie să se raporteze la toată legislația în domeniu.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here