19 August, 2017

Despre înfiinţarea ASF, un nou val de angajări şi preţul motorinei de la noi, similar cu cel din Germania

Senatul decide azi înfiinţarea Autorităţii de Supra­veghere Financiară, proiectul de lege de înfiinţare a Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF), instituţie care va prelua din 30 aprilie monitorizarea pieţei de capital, a asi­gurărilor şi pen­siilor private, fiind programat să intre azi la vot final în plenului Senatului, relatează Ziarul Financiar.

Tot astăzi Federaţia Naţională Sindicală Projust pichetează sediul Ministerului Justiţiei, fiind nemulţumită de faptul că MJ nu a făcut demersurile necesare reintroducerii pensiei de serviciu pentru personalul auxiliar din instanţe şi parchete şi că tergiversează de aproape un an adoptarea de către Senat a proiectului de lege privind statutul personalului de specialitate din sistemul judiciar, informează agerpres.ro.

Pe o notă mai pozitivă, companiile şi firmele din ţară se pregătesc pentru un nou val de angajari, angajatorii din România aşteptându-se ca şi al doilea trimestru al anului în curs să rămână favorabil pentru piaţa muncii, iar în previziunile pentru angajare, cererea de forţă de muncă va fi în creştere cu 13%, potrivit dailybusiness.ro.

Capital.ro dezbate problema preţului motorinei de la noi din ţară, acesta fiind similar celui din Germania. Dacă anul trecut, un litru de motorină în România costa 1,33 euro, prețul pentru cei cu mașini diesel este de 1,35 euro, conform ultimei statistici Oil Bulletin. La alții, prețul motorinei a scăzut destul de mult față de anul trecut., astfel încât, românii au ajuns să dea pe motorină cam cât dau austriecii și nemții, unde salariile sunt semnificativ mai mari decât în România.

Încheiem cu un titlu care ar trebui să tragă un semnal de alarmă, mai mult retoric (pe la noi când s-ar putea, chiar şi una mai mică?) – Emiratele Arabe Unite, bogată ţară petrolieră din Golf, au inaugurat, duminică, Shams-1, cea mai mare centrală din lume bazată pe energie solară concentrată, care va alimenta circa 20.000 de gospodării cu electricitate şi a cărei realizare a costat 600 de milioane de dolari, titrează capital.ro.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu