24 Februarie, 2018

Despre examenul de absolvire a INPPA, sesiunea noiembrie 2012

Examenul de absolvire pentru avocaţi stagiari aflaţi în anul II de pregătire profesională iniţială în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA) începe în data de 26 noiembrie 2012, potrivit unei Hotărâri INPPA.

Taxa pentru examenul de absolvire este de 700 de lei şi se va plăti în contul INPPA sau în cadrul Centrelor teritoriale ale INPPA.

Examenul se va desfăşura în două etape: prima etapă constă în probe orale (colocvii) cu caracter practic şi aplicativ, iar cea de-a doua etapă într-o probă scrisă la disciplinele organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

Potrivit actului normativ, examinarea orală se va face începând cu 26 noiembrie, la toate disciplinele urmate în cadrul cursurilor.

Dezbaterile în cadrul probei orale vor avea la bază caietul de lucrări profesionale, întocmit de candidat. Lucrările profesionale pe baza cărora se realizează caietul sunt publicate aici.

Proba scrisă se va susţine în data de 7 decembrie, numai în cazul în care candidaţii au fost declaraţi admişi la proba orală.

Prevederile de mai sus au fost aprobate prin Hotărârea INNPA nr. 13/2012.

Citeşte mai mult despre examenul de absolvire a INPPA! Intră aici.

Sursa: INPPA

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu