Legea nr. 282/2015, publicată ieri în Monitorul Oficial, interzice organizarea şi desfăşurarea activităţilor ce implică aglomerări de persoane în spaţiile comerciale, sălile de spectacole şi structurile turistice cu risc seismic ridicat, aceste prevederi urmând a intra în vigoare din această duminică (22 noiembrie 2015)

Astfel, conform actului normativ care modifică Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, se interzic organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare, care implică aglomerări de persoane, în următoarele spaţii cu risc seismic ridicat:

  • săli de spectacol, de expoziţii, de lectură;
  • spaţii comerciale;
  • structuri turistice de cazare şi alimentaţie publică şi prestări de servicii;
  • spaţii de asistenţă socială şi medicală, administraţie publică şi altele asemenea.

Această interdicţie se aplică până la finalizarea lucrărilor de intervenţie pentru creşterea nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei existente.

Nerespectarea acestei noi reguli se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 70.000 lei şi interzicerea emiterii autorizaţiilor de funcţionare pentru spaţiul în cauză.

Ai nevoie de OG nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here