Camera Deputaţilor a adoptat în cadrul şedinţei de astăzi, cu 183 de voturi „pentru”, 91 „împotrivă” şi 10 abţineri, proiectul de act normativ care stabileşte că se vor acorda doar 100 de premii la Loteria bonurilor fiscale, pentru a creşte valoarea acestora. Camera Deputaţilor este for decizional.

Se vor acorda doar 100 de premii

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale include un amendament prin care se stabileşte că la extragerile Loteriei bonurilor fiscale se acordă un număr de maximum 100 de premii, în valoare de 10.000 de lei fiecare.

Potrivit documentului, în cazul în care se depăşeşte numărul maxim de premii acordate, se vor extrage în mod aleatoriu 100 de bonuri din cele depuse şi validate câştigătoare.

Alte noutăţi privind Loteria bonurilor fiscale

Proiectul de act normativ stabileşte şi alte modificări, după cum urmează:

  • se introduce obligația ca fiecărui bon fiscal să-i fie atribuit automat un număr unic de înregistrare de către o aplicație informatică disponibilă tuturor unităților teritoriale ANAF. Această măsură face posibilă aplicarea procedurii de limitare a numărului de premii acordate, atunci când numărul premiilor revendicate depășește plafonul de 100;
  • la sfârșitul perioadei de revendicare, va fi publicată pe site-ul MFP şi cel al ANAF o listă cu toate bonurile fiscale prin care au fost revendicate premii;
  • în situațiile în care, ulterior efectuării unei extrageri, se constată erori tehnice, dar care nu viciază caracterul aleatoriu al acesteia, se consideră că extragerea a fost corect efectuată, iar premiile se achită câștigătorilor.

Când au loc următoarele extrageri?

Loteria bonurilor fiscale va fi organizată în continuare, cu extrageri lunare, începând din luna iulie. Pentru mai multe informaţii privind zilele extragerilor şi perioadele în care pot fi depuse bonurile câştigătoare, dar şi termele limită în care trebuie acordate premiile în bani, accesaţi Calendarul Loteriei bonurilor fiscale pe 2015.

Ai nevoie de Ordonanţa nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale? Poţi cumpăra actul la zi, în format .pdf, de AICI

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here