OUG nr. 43 din 2021 pentru prelungirea termenului de depunere a declaraţiei anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice, prevăzut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul oficial nr. 0561 din 31 mai 2021.

Actul normativ analizat astăzi aduce prevederi punctuale privind depunerea declarației cu beneficiarul real prevăzută de Legea nr. 129/2019 privind combaterea spălării banilor.

Se prorogă termenul de depunere a declarației până în data de 1 octombrie 2021.

Declarația poate fi dată sub semnătură privată sau semnătură electronică și poate fi comunicată către Registrul Comerțului prin mijloace electronice sau prin poștă/curier.

Declarația poate fi dată și în fața reprezentantului Oficiului Registrului Comerțului sau poate fi dată în fața notarului public ori va fi atestată de un avocat și poate fi comunicată personal sau printr-un reprezentant.

De reținut: în acest moment Registrul Comerțului a dezvoltat o aplicație prin care declarația cu beneficiarul real se poate depune direct pe pagina de internet a acestuia.

Trebuie deschis un cont cu o parolă.

Se recomandă a se citi ghidul utilizatorului pentru această aplicație.

Linkul poate fi accesat aici. 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here