20 Ianuarie, 2018

Pivniceru renunţă la funcţia de ministru al justiţiei. Ponta va fi interimar

După ce a fost numită în funcţia de membru al Curţii Constituţionale a României pentru o perioadă de nouă ani, Mona Pivniceru a anunţat că mâine va renunţa la funcţia de ministru al justiţiei.

Până la numirea unui nou ministru, premierul Victor Ponta este cel care va prelua interimatul, conform unui anunţ al Guvernului.

“Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională. Astfel, în cursul zilei de astăzi, prim-ministrul Victor Ponta a avut o discuţie cu Preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca prim-ministrul să preia interimatul”
, se arată în comunicatul Guvernului.

Şeful Executivului va avea la dispoziţie un termen de maximum 45 de zile pentru a face o nouă propunere pentru portofoliul Justiţiei.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu