22 Ianuarie, 2020

Defrişarea României: Peste 20 de ani am putea rămâne fără păduri

România ar putea rămâne fără păduri, în maximum 10 – 20 de ani, dacă se continuă tăierile ilegale și exploatările în ritmul actual. Acest avertisment a fost dat joi, 12 decembrie 2013, de ministrul delegat pentru Păduri, Lucia Varga.

„În maximum 10 — 20 de ani, pădurile din România vor ajunge către epuizare, dacă continuăm acest mod irațional de exploatare”, a spus Varga, care a precizat că pe lângă cele 14 milioane de metri cubi de lemn, care se recoltează legal, anual, din pădure, o cantitate de peste un milion de metri cubi de masă lemnoasă este exploatată ilegal.

Potrivit Agenţiei Agerpres, ministrul a arătat că, din cele 6,5 milioane de hectare de pădure existente în România, peste 600.000 de hectare de pădure sunt afectate de tăieri ilegale.

Varga a precizat că o bună infrastructură, care să permită un mai bun acces și control în păduri, ar ameliora această situație.

Sursa: Agerpres.ro

Despre autor  ⁄ De Weekend

Un efort comun al redacţiei de a găsi informaţii interesante, cu subiecte atrăgătoare, potrivite pentru un weekend relaxant. Vorbim despre educaţie, sănătate, mediu, evenimente şi orice altceva.

Fara comentarii

Scrie un comentariu