Senatul a adoptat, pe 2 septembrie, în calitate de primă Cameră sesizată, o inițiativa legislativă care prevede pedeapsa cu închisoarea între 6 luni și 3 ani pentru defăimarea drapelului României sau a imnului de stat.

“Profanarea drapelului României, intonarea imnului național al României cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de lege, cu intenția de a defăima drapelul României sau imnul național al României, precum și orice altă manifestare publică săvârșită cu aceeași intenție, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.

Inițiatorii proiectului au susținut, în expunerea de motive, că modificarea vine în contextul în care fiecare stat membru al Uniunii Europene duce o politică de câștigare a respectului, inclusiv prin instrumentul legislativ, fiind dată ca exemplu Germania, țară despre care “sancționează penal orice manifestări împotriva simbolurilor naționale”.

Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here