Grupul de Comunicare Strategică a anunţat astăzi, 26 martie, într-un comunicat de presă că modelul declarației pe proprie răspundere a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi:

  • scris de „de mână”cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.
  • redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.
  • tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Descarcă aici:

Declaraţie pe propria răspundere 
Adeverinţă angajator

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează faptul “că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, mai arată GCS.

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, se mai anunță în comunicat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat şi că, odată cu declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, va trebui prezentat actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here